Hlavná stránka  >  Kozmetika  >  telo  >  Starostlivosť o telo  >  telové masti  >  Cotton Tree Petroleum Jelly Cocoa Butter Petrolejová masť ktorá hojí na suchú pokožku, zapareniny, omrzliny 226 g
Ponúkame iba tovar skladom

Cotton Tree Petroleum Jelly Cocoa Butter Petrolejová masť ktorá hojí na suchú pokožku, zapareniny, omrzliny 226 g

-15%

Cotton Tree Petroleum Jelly Cocoa Butter Petrolejová masť ktorá hojí na suchú pokožku, zapareniny, omrzliny 226 g
Naša cena
2.13 EUR s DPH 
Ušetríte 0.37 EUR (15%)
Cena pred slevou
2.5 EUR s DPH
Skladom:   Viac než 20 ks
Tento produkt nie je možné samostatne kúpiť.
Početks
Otázka na predajcuSledovať cenu
Aktuálna cena produktu je 2.14 EUR s dph
  Oznámiť, až cena klesne pod    EUR s dph
  Oznámiť každú zmenu ceny
Váš e-mail  
Zaslať dotaz
Meno:
Email:
Telefón:
' '
Opište kód:
Dotaz:
Zdieľaj
Kód:70591
EAN:5050375107632
Značka:151 Products - Cotton Tree®  (web)
151 Products - Cotton Tree®
Popis produktu
určenie:Suchá
Použitie

Vazelína a Parfum.

Upozornenie

Vazelína nadväzuje na legendárny objav Roberta Chesebrougha, ktorý v roku 1859 vynašiel vazelínu. Vďaka svojim mimoriadne pozitívnym účinkom na ľudskú pokožku bola vazelína okamžite veľmi žiadaná a dodnes ju odporúčajú poprední odborníci na pleť. Vazelína je jedinečná svojou schopnosťou uzamykať vlhkosť v pokožke, a tým urýchliť jej prirodzený proces obnovy. Je teda vhodný na regeneráciu drobných poranení, jaziev, popálenín a pomáha tiež redukovať vzhľad jemných, suchých vrások. Jedinečná kozmetika Vaseline poskytne vašej pleti skutočne prvotriednu starostlivosť a prispeje k vašej kráse. 

Vazelína (tiež vazelína alebo vazelína) je polotuhá zmes uhľovodíkov (s počtom atómov uhlíka v molekule väčšinou vyšším ako 25), pôvodne propagovaná ako masť vďaka svojim liečivým vlastnostiam. Jeho ľudová medicínska hodnota ako "všelieku" sa však znížila vďaka lepšiemu vedeckému poznaniu vhodného a nevhodného použitia. Niektoré druhy sú však v USA schválené na predaj bez lekárskeho predpisu ako ochranné prostriedky na pokožku a stále sa vo veľkej miere používajú v kozmetickej starostlivosti.

Surovina na výrobu vazelíny bola objavená v roku 1859 v Titusville v Pensylvánii v jednom z prvých ropných vrtov v krajine. Pracovníkom sa nepáčil parafínový materiál, ktorý sa tvoril vo vrtoch, pretože spôsoboval poruchy. Používal sa však na rany a popáleniny, pretože urýchľoval hojenie.

Mladý chemik Robert Chesebrough, ktorého predchádzajúca práca na destilácii palív z tuku veľrýb bola prekonaná používaním ropy, prišiel do Titusville, aby zistil, ktoré nové materiály majú komerčný potenciál. Nerafinovaný čierny "tyčový vosk", ako ho nazývali olejári, vzal do svojho laboratória, aby ho zušľachtil a určil jeho potenciálne využitie. Chesebrough zistil, že destiláciou ľahších a redších olejových produktov z tohto vosku môže vytvoriť svetlý gél. Tento postup výroby vazelíny si dal patentovať v roku 1872 (patent USA č. 127 568). Proces zahŕňa vákuovú destiláciu suroviny, po ktorej nasleduje filtrácia destilačného zvyšku cez drevené uhlie.

Chesebrough cestoval po New Yorku a predvádzal výrobok a odporúčal ho na kúpu.Na tento účel si vyleptal pokožku kyselinou a spálil ju otvoreným plameňom, potom tieto miesta natrel novou masťou a nakoniec ich ukázal vyliečené, ako vyhlásil, svojím zázračným výrobkom.

Svoju prvú továreň otvoril v roku 1870 v Brooklyne. Predpokladá sa, že ochranná známka vazelíny je odvodená od nemeckého slova pre vodu wasser a gréckeho slova pre olej elaion, ale nie je to potvrdené.

Fyzikálne vlastnosti
Vazelína je horľavá polotuhá zmes uhľovodíkov s teplotou topenia zvyčajne okolo 75 °C alebo o niečo nižšou. V čistej forme je bezfarebný alebo bledožltý (ak nie je vysoko destilovaný), priesvitný, bez chuti a zápachu. Na vzduchu neoxiduje a nereaguje ľahko s chemickými reaktantmi. Je nerozpustný vo vode. Rozpúšťa sa v Chloroforme, benzéne, sírouhlíku a terpentíne.

Je to bežná mylná predstava (založená na podobných pocitoch na ľudskej koži), že vazelína a glycerín (glycerín) sú fyzikálne podobné. Biela vazelína je nepolárna, uhľovodíková, hydrofóbna (odpudzujúca vodu) a nerozpustná vo vode, zatiaľ čo Glycerol (ktorý nie je uhľovodík, ale alkohol) má opačné vlastnosti: je silne hydrofilný (priťahuje vodu), takže stále absorbuje vlhkosť zo vzduchu, a preto vyvoláva na pokožke pocit vlhkosti, podobný mastnému pocitu, ktorý vyvoláva vazelína. Pocit je podobný, ale vazelína vodu odpudzuje, zatiaľ čo Glycerol ju priťahuje.

vazelínu často vyrábajú výrobcovia mikrokryštalických voskov a podobných materiálov.

Chesebrough pôvodne odporúčal vazelínu predovšetkým ako masť na rany a popáleniny, ale lekári dokázali, že vazelína nemá žiadny liečebný účinok (dokonca ani proti pľuzgierom) a nevstrebáva sa do pokožky. Jeho účinnosť pri urýchľovaní hojenia rán a popálenín spočíva v utesnení proti prenikaniu mikróbov do rany a proti vysychaniu rany.

Výrobok First Aid Petroleum Jelly, ktorý bol vazelínou obsahujúcou fenol pre silnejší antibakteriálny účinok, sa už nevyrába.

Neskôr však spotrebitelia začali používať vazelínu na liečbu rôznych ľahkých ochorení a na kozmetické účely, ako sú popraskané ruky a pery, plesne na nechtoch, vyrážky na mužských genitáliách, krvácanie z nosa, opary a na odstraňovanie mejkapu a farby z nábytku. U domácich zvierat sa používal proti hubám na pancieri vodných korytnačiek a u mačiek proti trichoBezoárom. Na začiatku 20. storočia bola vazelína, či už čistá alebo ako prísada, obľúbená aj ako pomáda na vlasy. Po zmiešaní s rovnakým dielom čistého včelieho vosku sa používal na voskovanie fúzov.

Dokonca aj Robert Chesebrough jedol každý deň lyžicu tejto vazelíny a dožil sa 96 rokov.

Len na externé použitie. Zabráňte kontaktu s očami. Chráňte pred deťmi. V prípade požitia vyhľadajte lekársku pomoc. Nepoužívajte na hlboké rany, uhryznutia zvieratami, vážne popáleniny.

Zákaznícke recenzia
Neboli nájdené žiadne recenzie.
Diskusia k produktu
Diskusia k: Cotton Tree Petroleum Jelly Cocoa Butter Petrolejová masť ktorá hojí na suchú pokožku, zapareniny, omrzliny 226 g

Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Pridať príspevok

Popis produktu
Zákaznícke recenzia
určenie:Suchá
Použitie

Vazelína a Parfum.

Upozornenie

Vazelína nadväzuje na legendárny objav Roberta Chesebrougha, ktorý v roku 1859 vynašiel vazelínu. Vďaka svojim mimoriadne pozitívnym účinkom na ľudskú pokožku bola vazelína okamžite veľmi žiadaná a dodnes ju odporúčajú poprední odborníci na pleť. Vazelína je jedinečná svojou schopnosťou uzamykať vlhkosť v pokožke, a tým urýchliť jej prirodzený proces obnovy. Je teda vhodný na regeneráciu drobných poranení, jaziev, popálenín a pomáha tiež redukovať vzhľad jemných, suchých vrások. Jedinečná kozmetika Vaseline poskytne vašej pleti skutočne prvotriednu starostlivosť a prispeje k vašej kráse. 

Vazelína (tiež vazelína alebo vazelína) je polotuhá zmes uhľovodíkov (s počtom atómov uhlíka v molekule väčšinou vyšším ako 25), pôvodne propagovaná ako masť vďaka svojim liečivým vlastnostiam. Jeho ľudová medicínska hodnota ako "všelieku" sa však znížila vďaka lepšiemu vedeckému poznaniu vhodného a nevhodného použitia. Niektoré druhy sú však v USA schválené na predaj bez lekárskeho predpisu ako ochranné prostriedky na pokožku a stále sa vo veľkej miere používajú v kozmetickej starostlivosti.

Surovina na výrobu vazelíny bola objavená v roku 1859 v Titusville v Pensylvánii v jednom z prvých ropných vrtov v krajine. Pracovníkom sa nepáčil parafínový materiál, ktorý sa tvoril vo vrtoch, pretože spôsoboval poruchy. Používal sa však na rany a popáleniny, pretože urýchľoval hojenie.

Mladý chemik Robert Chesebrough, ktorého predchádzajúca práca na destilácii palív z tuku veľrýb bola prekonaná používaním ropy, prišiel do Titusville, aby zistil, ktoré nové materiály majú komerčný potenciál. Nerafinovaný čierny "tyčový vosk", ako ho nazývali olejári, vzal do svojho laboratória, aby ho zušľachtil a určil jeho potenciálne využitie. Chesebrough zistil, že destiláciou ľahších a redších olejových produktov z tohto vosku môže vytvoriť svetlý gél. Tento postup výroby vazelíny si dal patentovať v roku 1872 (patent USA č. 127 568). Proces zahŕňa vákuovú destiláciu suroviny, po ktorej nasleduje filtrácia destilačného zvyšku cez drevené uhlie.

Chesebrough cestoval po New Yorku a predvádzal výrobok a odporúčal ho na kúpu.Na tento účel si vyleptal pokožku kyselinou a spálil ju otvoreným plameňom, potom tieto miesta natrel novou masťou a nakoniec ich ukázal vyliečené, ako vyhlásil, svojím zázračným výrobkom.

Svoju prvú továreň otvoril v roku 1870 v Brooklyne. Predpokladá sa, že ochranná známka vazelíny je odvodená od nemeckého slova pre vodu wasser a gréckeho slova pre olej elaion, ale nie je to potvrdené.

Fyzikálne vlastnosti
Vazelína je horľavá polotuhá zmes uhľovodíkov s teplotou topenia zvyčajne okolo 75 °C alebo o niečo nižšou. V čistej forme je bezfarebný alebo bledožltý (ak nie je vysoko destilovaný), priesvitný, bez chuti a zápachu. Na vzduchu neoxiduje a nereaguje ľahko s chemickými reaktantmi. Je nerozpustný vo vode. Rozpúšťa sa v Chloroforme, benzéne, sírouhlíku a terpentíne.

Je to bežná mylná predstava (založená na podobných pocitoch na ľudskej koži), že vazelína a glycerín (glycerín) sú fyzikálne podobné. Biela vazelína je nepolárna, uhľovodíková, hydrofóbna (odpudzujúca vodu) a nerozpustná vo vode, zatiaľ čo Glycerol (ktorý nie je uhľovodík, ale alkohol) má opačné vlastnosti: je silne hydrofilný (priťahuje vodu), takže stále absorbuje vlhkosť zo vzduchu, a preto vyvoláva na pokožke pocit vlhkosti, podobný mastnému pocitu, ktorý vyvoláva vazelína. Pocit je podobný, ale vazelína vodu odpudzuje, zatiaľ čo Glycerol ju priťahuje.

vazelínu často vyrábajú výrobcovia mikrokryštalických voskov a podobných materiálov.

Chesebrough pôvodne odporúčal vazelínu predovšetkým ako masť na rany a popáleniny, ale lekári dokázali, že vazelína nemá žiadny liečebný účinok (dokonca ani proti pľuzgierom) a nevstrebáva sa do pokožky. Jeho účinnosť pri urýchľovaní hojenia rán a popálenín spočíva v utesnení proti prenikaniu mikróbov do rany a proti vysychaniu rany.

Výrobok First Aid Petroleum Jelly, ktorý bol vazelínou obsahujúcou fenol pre silnejší antibakteriálny účinok, sa už nevyrába.

Neskôr však spotrebitelia začali používať vazelínu na liečbu rôznych ľahkých ochorení a na kozmetické účely, ako sú popraskané ruky a pery, plesne na nechtoch, vyrážky na mužských genitáliách, krvácanie z nosa, opary a na odstraňovanie mejkapu a farby z nábytku. U domácich zvierat sa používal proti hubám na pancieri vodných korytnačiek a u mačiek proti trichoBezoárom. Na začiatku 20. storočia bola vazelína, či už čistá alebo ako prísada, obľúbená aj ako pomáda na vlasy. Po zmiešaní s rovnakým dielom čistého včelieho vosku sa používal na voskovanie fúzov.

Dokonca aj Robert Chesebrough jedol každý deň lyžicu tejto vazelíny a dožil sa 96 rokov.

Len na externé použitie. Zabráňte kontaktu s očami. Chráňte pred deťmi. V prípade požitia vyhľadajte lekársku pomoc. Nepoužívajte na hlboké rany, uhryznutia zvieratami, vážne popáleniny.

Neboli nájdené žiadne recenzie.
© 2014 VMD Drogéria, Parfuméria CZ