- Sviečky, vonné oleje
- osviežovače vzduchu
- potravinárske výrobky
- Zdravý životný štýl
- domácnosť
- Home Decor
- kuchynské potreby
- Papierové obrúsky, utierky
- Alobal, fólie, papier
- vrecká vrecia
- tašky
- Zátky korkové, PE
- demižóny
- Špajle, špáradlá
- Dosky na krájanie
- Podložka pod hrniec
- Sklenky, panáky rozlišovače
- plecháčikov
- hrnčeky
- karafy
- fľaše
- lyžičky
- Filtre do kávovarov
- mašlovačky
- škrabky
- obracačky
- varešky
- otvárače
- naberačky
- Podnosy a tácky
- podtácky
- misky
- Dózy na potraviny
- zaváracie viečka
- termofľaše
- Placátka
- Gadgets - výtvor
- Nálepky na koreničky
- Lapače nečistôt, hadičky
- Plastové, jednorazové riady
- bytový textil
- Potreby pre domácnosť
- Teplomery, technická meradla
- Hodiny a budíky
- galantéria
- bytové dekorácie
- ceduľky informačné
- dekorácie
- Elektro
- zdravie
Proneco Kvasná zátka Pvc dvojkomorová
- Kvasná zátka je zariadenie používané pri kvasení í (napr. Piva alebo vína)
- ktoré umožňuje únik kvasných plynov (hlavne. CO 2) z kvasnej nádoby
- ale neumožní prístup vzduchu dovnútra, kvôli možnej kontaminácii baktériami
Kvasná zátka je z polovice naplnená vodou alebo iným sanitačným roztokom. Keď tlak plynu vo vnútri kvasnej nádoby stúpne nad určitú hranicu, uniká cez náplň kvasnej zátky v jednotlivých bublinkách do okolitého prostredia. Niekedy je pre naplnenie kvasnej zátky použitá namiesto vody liehu, aby pri spätnom nasatí, spôsobenom napríklad prudkým vzostupom atmosférického tlaku, nedošlo ku kontaminácii kvasu.
Najjednoduchšie konštrukcií kvasnej zátky je gumová hadička vedúcej z kvasnej nádoby, ponorená druhým koncom do vody. Nevýhodou tohto typu je pomerne veľké riziko spätného nasatie kontaminovanej vody do kvasnej nádoby. Najčastejšie používané kvasnej zátky sú montované na vrchu kvasnej nádoby. Skladajú sa z troch prepojených častí tvoriacich vhodný priestor pre oddeľujúce kvapalinu. Staršie typy sú tvorené tříbublinkovými komorami umožňujúcimi vyrovnať väčšie kolísanie tlakov. Zátky sú často vyrábané z ručne fúkaného skla.
Pri búrlivo prebiehajúcom kvasení môže byť pretlak unikajúcich plynov dostatočný zabránili kontaminácii kvasu a kvasných zátok nie je potreba.
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Pridať príspevok
- Kvasná zátka je zariadenie používané pri kvasení í (napr. Piva alebo vína)
- ktoré umožňuje únik kvasných plynov (hlavne. CO 2) z kvasnej nádoby
- ale neumožní prístup vzduchu dovnútra, kvôli možnej kontaminácii baktériami
Kvasná zátka je z polovice naplnená vodou alebo iným sanitačným roztokom. Keď tlak plynu vo vnútri kvasnej nádoby stúpne nad určitú hranicu, uniká cez náplň kvasnej zátky v jednotlivých bublinkách do okolitého prostredia. Niekedy je pre naplnenie kvasnej zátky použitá namiesto vody liehu, aby pri spätnom nasatí, spôsobenom napríklad prudkým vzostupom atmosférického tlaku, nedošlo ku kontaminácii kvasu.
Najjednoduchšie konštrukcií kvasnej zátky je gumová hadička vedúcej z kvasnej nádoby, ponorená druhým koncom do vody. Nevýhodou tohto typu je pomerne veľké riziko spätného nasatie kontaminovanej vody do kvasnej nádoby. Najčastejšie používané kvasnej zátky sú montované na vrchu kvasnej nádoby. Skladajú sa z troch prepojených častí tvoriacich vhodný priestor pre oddeľujúce kvapalinu. Staršie typy sú tvorené tříbublinkovými komorami umožňujúcimi vyrovnať väčšie kolísanie tlakov. Zátky sú často vyrábané z ručne fúkaného skla.
Pri búrlivo prebiehajúcom kvasení môže byť pretlak unikajúcich plynov dostatočný zabránili kontaminácii kvasu a kvasných zátok nie je potreba.