Poctivý hustý sirup z ručne zbieraných čerstvých kvetov bazy čiernej.Kvety sú z vlastných BIO odrodových kríkov . Je bohatý na látky Aromatické aj zdraviu prospešné. Je skvelý na prípravu osviežujúcich domácich limonád.Zaliaty horúcou vodou a ozdobený kúskom jabĺčka a klinčekmi, ho môžete vychutnať ako skvelý horúci nápoj.
Použitie
DávkovanieNa prípravu domácich limonád sa riedi najlepšie kvalitnou vodou v pomere 1:10, na prípravu horúcich nápojov v pomere 1:8.
Skladovanie Skladujte na chladnom a tmavom mieste. Bylinné extrakty môžu sedimentovať, prípadný zákal alebo pena nie sú na škodu a zvýrazňujú prírodný charakter výrobku. Pred použitím pretrepte. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 30 dní. Balené v ochrannej atmosfére dusíka.
Recepty na domácu šťavu z bazy čiernej Kitl Syrob BeZinkový džús je vyrobený z ručne zbieraných bazových kvetov, ktoré macerujeme za studena, na základe tradičných receptúr. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako si sami doma vyrobiť tradičný beZinkový džús.
Prevarte 4 l vody a nechajte vychladnúť. Do vody vložte 40 veľkých kvetov bazy (nezbierajte po daždi a odstráňte sTonky - sú horké). Pridajte na plátky nakrájaný a umytý biocitrón bez jadierok a 10 dkg kyseliny citrónovej. Nechajte lúhovať 24 hodín. Potom sceďte a premiešajte, aby sa cukor rozpustil. Nalejte do suchých, čistých fliaš a uložte do chladničky.
BeZinkový sirup (šťava z kvetov bazy čiernej)20 kvetov bazy čiernej
Kvety bazy zalejeme vriacou vodou, pridáme cukor, nádobu prikryjeme a postavíme na chladné miesto. Občas premiešame. Po troch dňoch precedíme, nalejeme do fliaš. Po zriedení s vodou získame liečivý nápoj pri prechladnutí.
Cukor rozpustite v horúcej vode a nalejte do demižónu. Pridajte ostatné prísady, premiešajte, uzavrite a nechajte zrieť päť dní. Preceďte a podávajte vychladené.
Umyté kvety zalejte prevarenou vodou, pridajte ocot a nechajte jeden deň odstáť. Potom sceďte, pridajte cukor, prevarte a horúce nalejte do fliaš.
Šťava z bazových kvetov za studena
60 kvetov
4 litre prevarenej vody
10 dkg kyseliny citrónovej
10 citrónov
Kvety namočte na 24 hodín do kyseliny citrónovej, potom ich sceďte. Na tento účel rozpustite 4 kg Cukru a vytlačte desať citrónov.
Bezový sirup30 kvetov umyte pod tečúcou vodou. Potom v hrnci uvarte ¾ l vody s kvetmi, kým sa voda nevyvarí do polovice. Potom všetko odstavte, aby vychladlo, a nechajte 24 hodín lúhovať. Na druhý deň šťavu preceďte, pridajte ¾ kg Cukru, šťavu z jedného citróna a varte, kým sirup nezačne tiecť. Vychladnutý sirup nalejte do fliaš a dobre uzavrite. Bezový sirup sa pridáva do čaju proti kašľu a na potenie. Niekedy sa natiera na chlieb.
Bezová limonádaZavaríme 5 litrov vody, dáme do nej asi ½ kg Cukru, ale môže to byť aj 1 kg, 3 - 4 citróny nakrájané na kolieska a 15 koliesok kvitnúcich bazových plodov. Ak pridáme trochu rozdrobeného droždia, proces dozrievania pôjde rýchlejšie. Potom fľašu zazátkujeme a postavíme do tieňa. O niekoľko dní sa Cukrový roztok zmení na lahodný nápoj.
Recept na makovo-vápenné palacinky s bazovým sirupom(Pripraví sa až 10 stredne veľkých palaciniek pre 2-3 osoby.)
Postup prípravy:Do vysokého pohára s ľadom vložte čerstvú mätu a nakrájanú polovicu Limetky. Pridajte beZinkový sirup Kitl a trochu sódy. Premiešajte a všetko zalejte Proseccom. Ozdobte plátkom Limetky.
Výrobok obsahuje v 100 ml: energiu 1486 kJ/350 kcal, tuk <0,1 g; z toho nasýtené Mastné kyseliny <0,1 g; Sacharidy 87 g, z toho Cukry 87 g, bielkoviny <1 g, soľ <0,1 g.
Upozornenie
Informácie pre diabetikov: výrobok môžu v obmedzenom množstve a po konzultácii s lekárom používať diabetici 1. aj 2. typu, ale musí byť súčasťou denného energetického príjmu.
KITL SYROB - PRE ZDRAVÉ DOMÁCE LIMONÁDY
Kitl Syrob sú lahodné husté sirupy vyrobené podľa tradičných domácich receptúr. Majú lahodnú chuť a sú ideálne na prípravu domácich limonád, horúcich nápojov a na ochutenie koktailov alebo rôznych iných nápojov. Sirupy sú vyrobené z čerstvých byliniek v bio kvalite. Rastliny sú spracované za studena, vďaka čomu sú sirupy bohaté na zdraviu prospešné látky, Aromatické a chuťovo výrazné.
Prečo sa sirup nazýva Syrob? Chceli sme vyrobiť bazový sirup tak, ako sa v domácnostiach pripravoval po stáročia a ako ho mnohí ľudia pripravujú dodnes. Zašli sme do turnianskeho múzea za riaditeľkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovateľkou, či pre nás nemá v archíve starý recept. Mala ho - volal sa Syrob z čiernej bazy. Ako je z názvu pre bazu asi jasné, recept pochádza z Podkrkonoší a náš Syrob sa nemohol volať inak.
Prečo si kúpiť Syrob? Najlepší sirup na svete je ten, ktorý si vyrobíte sami doma.
Je to však dosť prácne a zdĺhavé, zašpiníte si celú kuchyňu a spotrebujete veľa elektriny. Rastliny sú dostupné len počas časti roka. A napokon, nie vždy sa vám sirup podarí, niekedy sa v pivnici zakalí, alebo - ak nie - fľaša skvasí a vybuchne.
Takže pre tých, ktorí nemajú čas alebo energiu na výrobu sirupov doma, ponúkame druhé najlepšie sirupy na svete. Celoročne a v trvalo vynikajúcej kvalite.
Fľaše Kitl recyklujte. Stačí ich vyhodiť tak, ako sú vo farebnom sklenenom obale. Sklárne tvrdia, že naozaj nie je potrebné odstraňovať papierovú etiketu ani uzáver. S obalom si poradia bez problémov.
Zákaznícke recenzia
Neboli nájdené žiadne recenzie.
Diskusia k produktu
Diskusia k: Kitl Syrob BIo Bazový kvet sirup ručne zbieraných kvetov pre domáce limonády 500 ml
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Pridať príspevok
Popis produktu
Zákaznícke recenzia
typ produktu:
Přírodní produkt
Poctivý hustý sirup z ručne zbieraných čerstvých kvetov bazy čiernej.Kvety sú z vlastných BIO odrodových kríkov . Je bohatý na látky Aromatické aj zdraviu prospešné. Je skvelý na prípravu osviežujúcich domácich limonád.Zaliaty horúcou vodou a ozdobený kúskom jabĺčka a klinčekmi, ho môžete vychutnať ako skvelý horúci nápoj.
Použitie
DávkovanieNa prípravu domácich limonád sa riedi najlepšie kvalitnou vodou v pomere 1:10, na prípravu horúcich nápojov v pomere 1:8.
Skladovanie Skladujte na chladnom a tmavom mieste. Bylinné extrakty môžu sedimentovať, prípadný zákal alebo pena nie sú na škodu a zvýrazňujú prírodný charakter výrobku. Pred použitím pretrepte. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 30 dní. Balené v ochrannej atmosfére dusíka.
Recepty na domácu šťavu z bazy čiernej Kitl Syrob BeZinkový džús je vyrobený z ručne zbieraných bazových kvetov, ktoré macerujeme za studena, na základe tradičných receptúr. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako si sami doma vyrobiť tradičný beZinkový džús.
Prevarte 4 l vody a nechajte vychladnúť. Do vody vložte 40 veľkých kvetov bazy (nezbierajte po daždi a odstráňte sTonky - sú horké). Pridajte na plátky nakrájaný a umytý biocitrón bez jadierok a 10 dkg kyseliny citrónovej. Nechajte lúhovať 24 hodín. Potom sceďte a premiešajte, aby sa cukor rozpustil. Nalejte do suchých, čistých fliaš a uložte do chladničky.
BeZinkový sirup (šťava z kvetov bazy čiernej)20 kvetov bazy čiernej
Kvety bazy zalejeme vriacou vodou, pridáme cukor, nádobu prikryjeme a postavíme na chladné miesto. Občas premiešame. Po troch dňoch precedíme, nalejeme do fliaš. Po zriedení s vodou získame liečivý nápoj pri prechladnutí.
Cukor rozpustite v horúcej vode a nalejte do demižónu. Pridajte ostatné prísady, premiešajte, uzavrite a nechajte zrieť päť dní. Preceďte a podávajte vychladené.
Umyté kvety zalejte prevarenou vodou, pridajte ocot a nechajte jeden deň odstáť. Potom sceďte, pridajte cukor, prevarte a horúce nalejte do fliaš.
Šťava z bazových kvetov za studena
60 kvetov
4 litre prevarenej vody
10 dkg kyseliny citrónovej
10 citrónov
Kvety namočte na 24 hodín do kyseliny citrónovej, potom ich sceďte. Na tento účel rozpustite 4 kg Cukru a vytlačte desať citrónov.
Bezový sirup30 kvetov umyte pod tečúcou vodou. Potom v hrnci uvarte ¾ l vody s kvetmi, kým sa voda nevyvarí do polovice. Potom všetko odstavte, aby vychladlo, a nechajte 24 hodín lúhovať. Na druhý deň šťavu preceďte, pridajte ¾ kg Cukru, šťavu z jedného citróna a varte, kým sirup nezačne tiecť. Vychladnutý sirup nalejte do fliaš a dobre uzavrite. Bezový sirup sa pridáva do čaju proti kašľu a na potenie. Niekedy sa natiera na chlieb.
Bezová limonádaZavaríme 5 litrov vody, dáme do nej asi ½ kg Cukru, ale môže to byť aj 1 kg, 3 - 4 citróny nakrájané na kolieska a 15 koliesok kvitnúcich bazových plodov. Ak pridáme trochu rozdrobeného droždia, proces dozrievania pôjde rýchlejšie. Potom fľašu zazátkujeme a postavíme do tieňa. O niekoľko dní sa Cukrový roztok zmení na lahodný nápoj.
Recept na makovo-vápenné palacinky s bazovým sirupom(Pripraví sa až 10 stredne veľkých palaciniek pre 2-3 osoby.)
Postup prípravy:Do vysokého pohára s ľadom vložte čerstvú mätu a nakrájanú polovicu Limetky. Pridajte beZinkový sirup Kitl a trochu sódy. Premiešajte a všetko zalejte Proseccom. Ozdobte plátkom Limetky.
Výrobok obsahuje v 100 ml: energiu 1486 kJ/350 kcal, tuk <0,1 g; z toho nasýtené Mastné kyseliny <0,1 g; Sacharidy 87 g, z toho Cukry 87 g, bielkoviny <1 g, soľ <0,1 g.
Upozornenie
Informácie pre diabetikov: výrobok môžu v obmedzenom množstve a po konzultácii s lekárom používať diabetici 1. aj 2. typu, ale musí byť súčasťou denného energetického príjmu.
KITL SYROB - PRE ZDRAVÉ DOMÁCE LIMONÁDY
Kitl Syrob sú lahodné husté sirupy vyrobené podľa tradičných domácich receptúr. Majú lahodnú chuť a sú ideálne na prípravu domácich limonád, horúcich nápojov a na ochutenie koktailov alebo rôznych iných nápojov. Sirupy sú vyrobené z čerstvých byliniek v bio kvalite. Rastliny sú spracované za studena, vďaka čomu sú sirupy bohaté na zdraviu prospešné látky, Aromatické a chuťovo výrazné.
Prečo sa sirup nazýva Syrob? Chceli sme vyrobiť bazový sirup tak, ako sa v domácnostiach pripravoval po stáročia a ako ho mnohí ľudia pripravujú dodnes. Zašli sme do turnianskeho múzea za riaditeľkou Vladimírou Jakouběovou, etnografkou a spisovateľkou, či pre nás nemá v archíve starý recept. Mala ho - volal sa Syrob z čiernej bazy. Ako je z názvu pre bazu asi jasné, recept pochádza z Podkrkonoší a náš Syrob sa nemohol volať inak.
Prečo si kúpiť Syrob? Najlepší sirup na svete je ten, ktorý si vyrobíte sami doma.
Je to však dosť prácne a zdĺhavé, zašpiníte si celú kuchyňu a spotrebujete veľa elektriny. Rastliny sú dostupné len počas časti roka. A napokon, nie vždy sa vám sirup podarí, niekedy sa v pivnici zakalí, alebo - ak nie - fľaša skvasí a vybuchne.
Takže pre tých, ktorí nemajú čas alebo energiu na výrobu sirupov doma, ponúkame druhé najlepšie sirupy na svete. Celoročne a v trvalo vynikajúcej kvalite.
Fľaše Kitl recyklujte. Stačí ich vyhodiť tak, ako sú vo farebnom sklenenom obale. Sklárne tvrdia, že naozaj nie je potrebné odstraňovať papierovú etiketu ani uzáver. S obalom si poradia bez problémov.