Rosteto Horčičné semeno na zelené hnojenie 400 g
Biela horčica jemedzi záhradkármi veľmi obľúbená . vyžaduje dostatok vlahy. Má nízke nároky na pôdne a klimatické podmienky. Darí sa mu aj v chladnejších a vyšších oblastiach. Znáša mrazy až -2 °C. vytvárajú veľa koreňovej hmoty, ktorá potláča rast burín. je to veľmi medonosná rastlina.
Pravdepodobnepochádza z južnej Európy a v súčasnosti sa pestuje takmer vo všetkých krajinách s miernym podnebím . najčastejšie sa horčičné semená používajú na výrobu horčice (na celom svete existuje nespočetné množstvo variantov mletých aj hrubo drvených semien). Horčica má ostrú chuť a štipľavú vôňu. celé horčičné semená sa používajú pri konzervovaní zeleniny - kapusty, červenej repy, uhoriek, húb, pri konzervovaní rýb. Celá horčica sa môže zohriať v horúcom oleji, aby získala lahodnú orieškovú chuť. mletá sa používa do zmesí korenia a na ochutenie mäsa na nakladanie a grilovanie .
- balenie: 400 g
- čas výsevu: apríl až september
Obchodné osivo na zelené hnojenie - nehnojené
Osivo určené na zelené hnojenie zvýši obsah humusu v pôde (nahradí nedostatok hnoja), zlepší fyzikálne vlastnosti pôdy, zvýši mikrobiologickú aktivitu vrátane fytosanitárneho účinku, zabezpečí zatrávnenie pôdy a zlepší jej celkovú úrodnosť. Na tento účel sú najvhodnejšie druhy a zmesi druhov, ktoré svojím rýchlym vývojom a zvyšovaním obsahu organickej hmoty spĺňajú biologické a agroekologické požiadavky. Patrí sem horčica biela, hrach, zmes strukovín, jarná vikva, repka ozimná, zmes horčice a repky, náprstník a ďatelina purpurová.
Význam a charakteristika zeleného hnojenia
Zelené hnojenie" je druh organického hnojenia, pri ktorom sa do pôdy zapracováva biomasa rastlín pestovaných na tento účel. Cieľom je obohatiť pôdu o organické látky a živiny, a tým zvýšiť jej úrodnosť. Vhodné rastliny sa môžu vysievať od jari do jesene. Ak rastliny na jeseň nezasadíte včas, nič sa nestane. Pôda bude chránená pred mrazom aspoň počas zimy a rastliny sa zaorajú skoro na jar, hneď ako to počasie dovolí. Rastliny na zelené hnojenie sa môžu nechať rásť do rôznych štádií. Menej vitálne rastliny môžete vysadiť celé alebo ich nechať odkvitnúť. Kvety skrášlia našu záhradu, čo oceníme nielen my, ale aj užitočný hmyz. Po odkvitnutí sa rastliny zasejú. V takom prípade sa odporúča rastliny nakrájať na menšie časti.
Hĺbka výsevu
2 - 3 cm
Hustota výsevu
1 - 1,2 g/m2
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Pridať príspevok
Biela horčica jemedzi záhradkármi veľmi obľúbená . vyžaduje dostatok vlahy. Má nízke nároky na pôdne a klimatické podmienky. Darí sa mu aj v chladnejších a vyšších oblastiach. Znáša mrazy až -2 °C. vytvárajú veľa koreňovej hmoty, ktorá potláča rast burín. je to veľmi medonosná rastlina.
Pravdepodobnepochádza z južnej Európy a v súčasnosti sa pestuje takmer vo všetkých krajinách s miernym podnebím . najčastejšie sa horčičné semená používajú na výrobu horčice (na celom svete existuje nespočetné množstvo variantov mletých aj hrubo drvených semien). Horčica má ostrú chuť a štipľavú vôňu. celé horčičné semená sa používajú pri konzervovaní zeleniny - kapusty, červenej repy, uhoriek, húb, pri konzervovaní rýb. Celá horčica sa môže zohriať v horúcom oleji, aby získala lahodnú orieškovú chuť. mletá sa používa do zmesí korenia a na ochutenie mäsa na nakladanie a grilovanie .
- balenie: 400 g
- čas výsevu: apríl až september
Obchodné osivo na zelené hnojenie - nehnojené
Osivo určené na zelené hnojenie zvýši obsah humusu v pôde (nahradí nedostatok hnoja), zlepší fyzikálne vlastnosti pôdy, zvýši mikrobiologickú aktivitu vrátane fytosanitárneho účinku, zabezpečí zatrávnenie pôdy a zlepší jej celkovú úrodnosť. Na tento účel sú najvhodnejšie druhy a zmesi druhov, ktoré svojím rýchlym vývojom a zvyšovaním obsahu organickej hmoty spĺňajú biologické a agroekologické požiadavky. Patrí sem horčica biela, hrach, zmes strukovín, jarná vikva, repka ozimná, zmes horčice a repky, náprstník a ďatelina purpurová.
Význam a charakteristika zeleného hnojenia
Zelené hnojenie" je druh organického hnojenia, pri ktorom sa do pôdy zapracováva biomasa rastlín pestovaných na tento účel. Cieľom je obohatiť pôdu o organické látky a živiny, a tým zvýšiť jej úrodnosť. Vhodné rastliny sa môžu vysievať od jari do jesene. Ak rastliny na jeseň nezasadíte včas, nič sa nestane. Pôda bude chránená pred mrazom aspoň počas zimy a rastliny sa zaorajú skoro na jar, hneď ako to počasie dovolí. Rastliny na zelené hnojenie sa môžu nechať rásť do rôznych štádií. Menej vitálne rastliny môžete vysadiť celé alebo ich nechať odkvitnúť. Kvety skrášlia našu záhradu, čo oceníme nielen my, ale aj užitočný hmyz. Po odkvitnutí sa rastliny zasejú. V takom prípade sa odporúča rastliny nakrájať na menšie časti.
Hĺbka výsevu
2 - 3 cm
Hustota výsevu
1 - 1,2 g/m2