Bopon Jahody záhradné a lesné hnojivo 1 kg
- Stimuluje náležitý rast
- bráni hromadeniu škodlivých dusičnanov v plodoch
- zlepšuje produktivitu rastlín,
- povzbudzuje ich ku kvetu
- povzbudzuje k úrode
Hnojivo rovnomerne rozotrite okolo rastliny a premiešajte s vrchnou časťou pôdy.
dávkovanie
- záhradné a lesné Jahody - pri zakladaní výsadieb 40 g/m2,
- pri existujúcich porastoch skoro na jar a koncom júna/júla 50 - 60 g/m2
NPK (Mg, S) 10 + 5 + 10 (5 + 27) s 0,1 % Bóru (B), 0,1 % medi (Cu), 0,1 % mangánu (Mn), 0,01 % molybdénu (Mo) a 0,1 % Zinku (Zn).
Jahoda je súbor nažiek na šťavnatom, zhrubnutom kvetnom lôžku, rastúci na Jahodníku (Fragaria). Tento súbor nažiek vytvára nepravé ovocie. Jahoda je malé ovocie.
Jahody sú veľmi bohatým zdrojom Vitamínu C. Jeho obsah je porovnateľný s obsahom v Citrusových plodoch, ktorý sa v závislosti od odrody môže pohybovať od 40 do 90 mg/100 g ovocia. Okrem vysokého obsahu Vitamínu C sú Jahody aj bohatým zdrojom vitamínov A, B, E a organických kyselín (napr. kyseliny jablčnej, citrónovej, chinínovej, šťaveľovej, salicylovej a elagovej), ktoré sú účinné v prevencii rakoviny. Organické kyseliny sú dôležitým faktorom pri vytváraní typickej a charakteristickej vône a chuti.
Jahody obsahujú aj ľahko stráviteľnú vlákninu, vďaka ktorej sa dajú ľahko variť a pripravovať z nich džemy alebo marmelády. Z minerálnych látok sú v Jahodách zastúpené najmä draslík, zinok, horčík, síra, vápnik a niektoré netypické prvky, ako napríklad Bór, fluór, Kobalt a molybdén. Sú tiež významným zdrojom tekutín, pretože plody sú tvorené z 87 % vodou.
V porovnaní s inými druhmi ovocia obsahujú malý podiel prírodných cukrov. Konzumácia jahôd má údajne pozitívny vplyv na tvorbu testosterónu, ktorý aktivuje spermie. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov podporujú prekrvenie pohlavných orgánov. Podporujú tiež metabolizmus, vylučovanie, pôsobia proti tvorbe močových a žlčových kameňov, zmierňujú prechladnutie a pomáhajú pri liečbe srdcových ochorení.
Jahody sú známe už od čias starovekého Ríma (hoci archeologické nálezy dokazujú, že sa konzumovali už v dobe kamennej), ale do širokého používania sa dostali až v neskorom stredoveku, keď ich pestovali najmä mnísi. Záhradné Jahody, ktoré sa konzumujú dnes, vznikli krížením viacerých druhov jahôd. Niektoré z nich priniesli do Európy francúzski korzári v 17. storočí po objavení Ameriky. Za vznik moderných jahôd je zodpovedné kríženie druhov, ktoré vykonal záhradník Ľudovíta XV. menom Antoine Duchesne. Jeho práca viedla ku kríženiu Jahody virginskej a čilskej, čo viedlo k vytvoreniu novej odrody, ananásovej Jahody, ktorá sa pestuje dodnes.
Jahody sa v minulosti považovali za kráľovské ovocie alebo ovocie lásky pre ich chuť, pričom sa predpokladalo, že ich konzumácia Stimuluje chuť na sex.
Až v 19. storočí sa Jahody začali pestovať vo väčšom rozsahu v oblasti Neveklov v Čechách a na Morave.
Pred bezpečným použitím biocídov si vždy prečítajte etiketu a informácie o výrobku.
Táto položka nebola doposiaľ diskutovaná. Ak chcete byť prvý, kliknite na tlačidlo Pridať príspevok
- Stimuluje náležitý rast
- bráni hromadeniu škodlivých dusičnanov v plodoch
- zlepšuje produktivitu rastlín,
- povzbudzuje ich ku kvetu
- povzbudzuje k úrode
Hnojivo rovnomerne rozotrite okolo rastliny a premiešajte s vrchnou časťou pôdy.
dávkovanie
- záhradné a lesné Jahody - pri zakladaní výsadieb 40 g/m2,
- pri existujúcich porastoch skoro na jar a koncom júna/júla 50 - 60 g/m2
NPK (Mg, S) 10 + 5 + 10 (5 + 27) s 0,1 % Bóru (B), 0,1 % medi (Cu), 0,1 % mangánu (Mn), 0,01 % molybdénu (Mo) a 0,1 % Zinku (Zn).
Jahoda je súbor nažiek na šťavnatom, zhrubnutom kvetnom lôžku, rastúci na Jahodníku (Fragaria). Tento súbor nažiek vytvára nepravé ovocie. Jahoda je malé ovocie.
Jahody sú veľmi bohatým zdrojom Vitamínu C. Jeho obsah je porovnateľný s obsahom v Citrusových plodoch, ktorý sa v závislosti od odrody môže pohybovať od 40 do 90 mg/100 g ovocia. Okrem vysokého obsahu Vitamínu C sú Jahody aj bohatým zdrojom vitamínov A, B, E a organických kyselín (napr. kyseliny jablčnej, citrónovej, chinínovej, šťaveľovej, salicylovej a elagovej), ktoré sú účinné v prevencii rakoviny. Organické kyseliny sú dôležitým faktorom pri vytváraní typickej a charakteristickej vône a chuti.
Jahody obsahujú aj ľahko stráviteľnú vlákninu, vďaka ktorej sa dajú ľahko variť a pripravovať z nich džemy alebo marmelády. Z minerálnych látok sú v Jahodách zastúpené najmä draslík, zinok, horčík, síra, vápnik a niektoré netypické prvky, ako napríklad Bór, fluór, Kobalt a molybdén. Sú tiež významným zdrojom tekutín, pretože plody sú tvorené z 87 % vodou.
V porovnaní s inými druhmi ovocia obsahujú malý podiel prírodných cukrov. Konzumácia jahôd má údajne pozitívny vplyv na tvorbu testosterónu, ktorý aktivuje spermie. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov podporujú prekrvenie pohlavných orgánov. Podporujú tiež metabolizmus, vylučovanie, pôsobia proti tvorbe močových a žlčových kameňov, zmierňujú prechladnutie a pomáhajú pri liečbe srdcových ochorení.
Jahody sú známe už od čias starovekého Ríma (hoci archeologické nálezy dokazujú, že sa konzumovali už v dobe kamennej), ale do širokého používania sa dostali až v neskorom stredoveku, keď ich pestovali najmä mnísi. Záhradné Jahody, ktoré sa konzumujú dnes, vznikli krížením viacerých druhov jahôd. Niektoré z nich priniesli do Európy francúzski korzári v 17. storočí po objavení Ameriky. Za vznik moderných jahôd je zodpovedné kríženie druhov, ktoré vykonal záhradník Ľudovíta XV. menom Antoine Duchesne. Jeho práca viedla ku kríženiu Jahody virginskej a čilskej, čo viedlo k vytvoreniu novej odrody, ananásovej Jahody, ktorá sa pestuje dodnes.
Jahody sa v minulosti považovali za kráľovské ovocie alebo ovocie lásky pre ich chuť, pričom sa predpokladalo, že ich konzumácia Stimuluje chuť na sex.
Až v 19. storočí sa Jahody začali pestovať vo väčšom rozsahu v oblasti Neveklov v Čechách a na Morave.
Pred bezpečným použitím biocídov si vždy prečítajte etiketu a informácie o výrobku.